Financiën

Transparantie

Transparantie in onze werkwijze vinden wij van het grootste belang en dit betreft dan zeker ook de financiën.
Wij zullen dit punt dan ook nadrukkelijk aanstippen in de gesprekken die wij met u voeren en wij zullen u zo snel mogelijk, meestal de eerste of tweede dag na overlijden, een duidelijk kostenoverzicht geven. Een dergelijk kostenoverzicht kunnen wij u ook bij voorbaat naar aanleiding van een voorgesprek geven.

Ook wat betreft de financiën vinden wij het belangrijk dat u bewuste keuzes maakt: duurder hoeft niet beter te zijn en u kunt aangeven wat voor u belangrijk is.

Verdriet zie je niet

 je bent het

soms went het

soms niet

–  J.C. van Schagen

Ongeacht waar u lid bent of verzekerd bent: u bent vrij in de keuze van uw uitvaartonderneming.

Kapitaalverzekering

Als u een kapitaalverzekering heeft kunnen wij u duidelijk voorrekenen wat de eventuele bijkomende kosten zijn en zijn er geen financiële consequenties aan uw keuze voor Lumen als uitvaartonderneming.

 

Geen verzekering

Ook als u geen verzekering heeft, geven wij een transparant financieel overzicht in de kosten van uw keuze voor Lumen als uitvaartonderneming.

Naturaverzekering

Als u een uitvaart naturaverzekering heeft (er wordt geen geldbedrag uitgekeerd maar een pakket diensten aangeboden) is het vaak wat onduidelijker wat de financiële consequenties zij. Veel naturaverzekeringen hebben behalve een verzekeringspoot ook een uitvaartpoot en het is in hun belang dat u door hen de uitvaart laat uitvoeren. Zij geven dan vaak ook niet duidelijk aan wat de gevolgen zijn als u dat niet doet. Mocht u hierover twijfelen of vragen hebben dan kunnen wij samen met u naar uw persoonlijke situatie kijken en u eerlijk adviseren wat voor u financieel gezien het voordeligst is.