betrouwbaar en betrokken
24 uur per dag: 06-20822260


Verzorging
Als iemand overleden is wordt hij of zij gewassen, verzorgd en aangekleed. Als u wilt kunt u dit zelf of samen met ons doen. Soms willen de vaste verzorgers (thuiszorg of hospice-medewerkers) deze laatste verzorging graag (mede) doen maar u kunt de verzorging uiteraard ook volledig aan Lumen uitvaart overlaten.

Opbaring
Vaak is het heel prettig om iemand thuis, in zijn of haar eigen omgeving, op te baren. Dit kan op bed, in de kist of op de baarplank. Bij alle opties levert Lumen uitvaart een passende koeling.

Afscheids-huiskamer
Bijna altijd is een thuisopbaring mogelijk maar soms is het om uiteenlopende redenen niet wenselijk. In dat geval kunt u opbaren in een uitvaartcentrum. Lumen uitvaart biedt u de mogelijkheid om op te baren in haar afscheids-huiskamer, gelegen aan de Castricummerweg 4, in het zogenaamde ‘Jeugdhuis’. Deze sfeervol ingerichte kamer staat 24 uur per dag tot uw beschikking. Middels een code-slot kunt u alleen of met familie en vrienden ongestoord op ieder tijdstip naar binnen. U kunt er verblijven zo lang als u wilt. De kamer is volledig ingericht met een koelkastje, koffiezetapparaat, waterkoker, serviesgoed en knutselmateriaal en boekjes voor de kinderen. Lumen controleert dagelijks of de opbaring nog goed verloopt, net als bij een thuisopbaring.
Op deze manier ervaart u toch de voordelen van een thuisopbaring, namelijk ongestoorde nabijheid op ieder gewenst moment.

U kunt in de afscheids-huiskamer ook rouwbezoek ontvangen, net zoals u dat thuis zou doen. Wilt u een condoleance-avond waarin u in korte tijd veel mensen wilt ontvangen dan kunt u het zaaltje naast de afscheids-huiskamer of de ernaast gelegen kerk daarvoor afhuren.

Mocht u buiten Uitgeest wonen dan staat meestal het uitvaartcentrum in uw woonplaats tot uw beschikking.

Afscheid nemen    
is met zachte vingers    
wat voorbij is dichtdoen    
en verpakken in
goede gedachten
der herinnering...
[Dietrich Bonhoeffer]