betrouwbaar en betrokken
24 uur per dag: 06-20822260

Mijn naam is Joan van de Ven. Ik ben geboren in 1964 en sinds 1975 woonachtig in Uitgeest.

Ik heb Algemene Literatuurwetenschap gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na mijn afstuderen heb ik ruim tien jaar gewerkt als manager marketing en sales van een literaire uitgeverij in Amsterdam. In 2002 heb ik besloten mij om te laten scholen tot uitvaartbegeleidster bij Meander Uitvaartopleidingen. Deze nieuwe uitvaartopleiding voorziet in de behoefte aan beter opgeleide uitvaartbegeleid(st)ers en sluit aan bij de ontwikkeling in het uitvaartvak naar een meer persoonlijke uitvaartbegeleiding.

Nadat  het afronden van deze opleiding in 2003 heb ik als free-lancer voor een aantal vaste opdrachtgevers gewerkt: uitvaartondernemingen en een -vereniging in Uitgeest, Amsterdam, Haarlem en Egmond. Bij deze soms heel verschillende ondernemingen heb ik vele uitvaarten mogen begeleiden: uitvaarten van heel jonge mensen tot die van heel oude, van heel traditionele uitvaarten tot heel vernieuwende, van uitvaarten in heel kleine kring tot uitvaarten waar honderden mensen afscheid kwamen nemen. Allemaal uitvaarten waarin ik heb geprobeerd mensen hun eigen pad te laten gaan.

Vanaf 1 april 2009 doe ik dit in mijn eigen uitvaartonderneming: Lumen uitvaart.
Omdat Lumen groeit en om het mogelijk te maken dat ik zo nu en dan vrij kan zijn laat ik mij sinds 2011 ondersteunen door twee uitvaartbegeleidsters: Annet Peetoom en Lisette Verheijen. Beide zijn goed opgeleide en ervaren uitvaartbegeleidsters die zich helemaal kunnen vinden in de visie en werkwijze van Lumen uitvaart. Niet alleen nemen zij waar tijdens mijn afwezigheid of bij grote drukte, zij assisteren ook bij de uitvaart die ik begeleid. Op deze manier werken wij intensief en met veel plezier samen.

Men wilde mij wel beklagen, mits ik mij spoedig troostte. Zelf geloofde ik dat ik bijna bedaard was; ik schaamde mij er
haast voor. Ik wist niet dat de smart zonderlinge labyrinthen bevat waarin ik nog niet tot het einde was gegaan.
[Uit: Hadrianus gedenkschriften, M.Yourcenar]