Voorstellen

Mijn naam is Joan van de Ven. Ik ben geboren in 1964 en sinds 1975 woonachtig in Uitgeest.

Opleiding

Ik heb Algemene Literatuurwetenschap gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na mijn afstuderen werkte ik ruim tien jaar als manager marketing en sales van een literaire uitgeverij in Amsterdam. In 2002 heb ik besloten mij bij Meander Uitvaartopleidingen om te laten scholen tot uitvaartbegeleidster. Meander heeft als doel het vak van uitvaartbegeleider naar een niveau te tillen dat recht doet aan de veelomvattendheid van het beroep en zorgt zo voor een kwalitatief goede en persoonlijke uitvaartbegeleiding.

Ervaring

Na van 2003 tot 2009 voor diverse ondernemingen in o.a. Amsterdam en Haarlem als freelancer te hebben gewerkt ben ik op 1 april 2009 gestart met mijn eigen uitvaartonderneming: Lumen uitvaart. In al die jaren heb ik vele uitvaarten mogen begeleiden: uitvaarten van heel jonge mensen tot die van heel oude, van heel traditionele uitvaarten tot heel vernieuwende, van uitvaarten in heel kleine kring tot uitvaarten waar vele honderden mensen afscheid kwamen nemen. Allemaal uitvaarten waarin ik heb geprobeerd mensen hun eigen pad te laten gaan.

Samenwerkingen

Ik laat mij daarin ondersteunen door Marinta Rutten en Annet Peetoom, beiden goed opgeleide en ervaren uitvaartbegeleidsters die zich helemaal kunnen vinden in de visie en werkwijze van Lumen uitvaart. Niet alleen nemen zij waar tijdens mijn afwezigheid of bij grote drukte, zij assisteren ook bij de uitvaarten die ik begeleid. Op deze manier werken wij intensief en met veel plezier samen en zorgen wij ervoor dat wij de kwaliteit waar Lumen voor staat kunnen blijven bieden.

“Men wilde mij wel beklagen, mits ik mij spoedig troostte. Zelf geloofde ik dat ik bijna bedaard was; ik schaamde mij er haast voor. Ik wist niet dat de smart zonderlinge labyrinthen bevat waarin ik nog niet tot het einde was gegaan.”

– M. Yourcenar (uit: Hadrianus gedenkschriften)

Marinta Rutten

Joan van de Ven

Annet Peetoom